Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

Voor wie

De eerste twee stappen in de behandeling bij een oefentherapeut Mensendieck zijn een intakegesprek – ook wel anamnese genoemd - en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar de klachten vandaan komen en onderzoekt veel voorkomende houdingen en bewegingen. Wat zijn de dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding komt veel voor en veroorzaakt pijn? Welke bewegingen zijn beperkt?
De oefentherapeut Mensendieck krijgt hierbij inzicht in de relatie tussen de klachten en de manier waarop de patiënt beweegt. 

De volgende stap is oefenen. Dit is ervoor om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te rekken en te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op de persoonlijke (werk)situatie, waarbij ontspanning en ademhaling wordt meegenomen.
Door middel van oefenen wordt de patiënt zich bewust van de manier waarop het lichaam wordt belast in het dagelijks leven en legt de relaties tussen gewoontes en de klacht. Door adviezen van de therapeut toe te passen, leert de patiënt verbeteringen aan te brengen in de dagelijkse activiteiten en bezigheden.

Afhankelijk van de klacht van de patiënt, richten wij ons op het lichaam als geheel, met het accent onder andere op het klachtengebied.
Klik verder voor klachten en indicaties waarvoor wij iets kunnen betekenen. Staat de klacht er niet tussen - of heeft u andere vragen - dan kan er
contact worden opgenomen.

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl