Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Slaapoefentherapie
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Chronische pijn
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Groepsoefentherapie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links
Sponsoring

Chronische pijn

Patiënten met een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld artrose, osteoporose, reuma en Parkinson, weten dat hun klachten niet van voorbijgaande aard zijn. Deze klachten kunnen grote gevolgen hebben in het sociale leven van de patiënt.
Vaak heeft deze groep patiënten al een lange weg van onderzoeken en therapieën gehad en wordt aangegeven dat ze moeten leren leven met de klachten.

Tijdens de therapie leert de patiënt omgaat met zijn klachten en de daarbij horende beperkingen. Het welbevinden en functioneren van de patiënt wordt bevorderd. De oefentherapeut Mensendieck kan met de patiënt oefeningen doen om onder andere klachten te verminderen, doordat de houding bijvoorbeeld verbeterd. Hierdoor wordt het lichaam op een meer gunstige manier belast; dit kan zorgen voor afname van pijn.

Marjolijn is lid van het Netwerk Chronische Pijn. Dit is een landelijk netwerk van oefentherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met chronische pijn. Alle oefentherapeuten werken volgens een behandelwijze, die is opgesteld volgens de laatste inzichten in evidence based practice en patiënt-gerichte zorg. Hierdoor kunt u rekenen op een zorg die voor de patiënt op maat gemaakt is. Deze zorg richt zich op het verbeteren in de kwaliteit van leven en bewegen.

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl