Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

Kinderoefentherapie

Kinderen ontwikkelen zich motorisch op hun eigen manier, in hun eigen tempo. Meestal gaat dat goed; de meeste kinderen houden van bewegen en leren allerlei vaardigheden zoals kruipen, lopen, klimmen, zwemmen, fietsen en schrijven zonder heel veel inspanning. Soms gaat dit niet vanzelf en vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen! 

Kinderen bewegen veel: ze hebben allerlei basishoudingen en bewegingen die passen bij de leeftijd van het kind. Er wordt gesproken over mijlpalen wat een kind hoort te kunnen op een bepaalde leeftijd. Het kan zijn dat een kind iets achter loopt op de ontwikkeling die hoort bij de leeftijd. Dit kan zich uiten in onhandigheid, moeite met leren schrijven, angst voor bewegen, geen zin om buiten te spelen, onrust en spanning.
De basis voor alle bewegingen is de sensomotoriek. De sensomotorische ontwikkeling vormt de basis voor de motorische ontwikkeling en heeft een belangrijke invloed op de totale ontwikkeling van een kind.
Ook kan het zijn dat een kind alleen een verkeerde houding heeft zoals een holle of bolle rug, een onzekere houding of bijvoorbeeld een scoliose.
Een oefentherapeut Mensendieck kan onder andere helpen om de sensomotoriek en de houding te verbeteren, waardoor houdingen en bewegingen soepeler verlopen in het dagelijks leven van het kind.

Tijdens de therapie wordt er spelenderwijs onder andere gewerkt aan:

  • Evenwicht
  • Grofmotorische vaardigheid
  • Oog-/handcoördinatie
  • Handvaardigheid
  • Schrijfmotoriek
  • Ruimtelijke oriëntatie/ lichaamsschema
  • Spierversterking
  • Houding

Dit alles wordt gedaan met allerlei spelmateriaal om de therapie leuk en uitdagend te maken. Hierdoor krijgt het kind meer vertrouwen in zijn lichaam en kan en durft weer meer te doen.

In juni 2012 is Laura afgestudeerd als Kinderoefentherapeut.

 

 

 

 

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl