Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

Houding en beweging 

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening.
Door oefentherapie Mensendieck leert de patiënt zelf klachten te verhelpen en te voorkomen.
Het kan zijn dat iemand een holle onderrug heeft, een bolle bovenrug, ‘scheef’ staat of een scoliose heeft. De oefentherapeut Mensendieck beoordeelt deze houding en helpt met het verbeteren van de houding. Dit geldt voor alle houdingen in het dagelijks leven van de patiënt.
Deze afwijkende houding en/ of bewegingen kunnen veroorzaakt worden door de bouw van het skelet, maar ook door problemen in de motoriek. Bepaalde gewoontes kunnen leiden tot een slechte houding en verkeerde bewegingen.

De kracht van oefentherapie Mensendieck is dat de patiënt herhaling van klachten leert voorkomen. Samen met de oefentherapeut worden de houdings- en bewegingsgewoontes vastgesteld. Oefeningen, die ook thuis uitgevoerd worden, zorgen ervoor dat de patiënt zijn lichaam leert kennen en begrijpen en dat de houding verbetert.

Uiteindelijk is de patiënt steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of de houding en bewegingen juist zijn. De patiënt vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware zijn eigen therapeut. Kortom; de patiënt past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

 

                                

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl