Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

Slaapoefentherapie


Onvoldoende kunnen slapen, niet in slaap kunnen vallen, vaak wakker worden of te vroeg wakker worden, onrustig slapen, heftig dromen, ondiep slapen, moe wakker worden, allemaal problemen die een vervelend effect hebben op je hele dagelijkse functioneren. Je kan er allerlei lichamelijke klachten van krijgen, maar ook je humeur heeft er onder te lijden. Je concentratie vermindert, je gaat fouten maken, en valt (onterecht) regelmatig uit tegen de mensen die je lief zijn.

Herkenbaar?

Slaapoefentherapie helpt!

Samen gaan we eerst goed in kaart brengen wat precies je probleem is met de slaap zelf, en de gevolgen ervan voor je dagelijkse leven. Naar aanleiding van het gesprek bepalen we samen wat jij nodig hebt om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Daarbij gebruiken we verschillende technieken, zoals het aanleren van een goede slaaphygiëne (bv voorwaarden voor de slaapkamer om goed te kunnen slapen), ontspanningstechnieken, stress- verminderende gesprekstechnieken, etc. We onderzoeken hoe je de goede voorwaarden kunt scheppen om beter te slapen.

Bij slaapproblemen bij kinderen worden de ouders/ verzorgers ook betrokken bij de behandeling. Zowel het kind als de ouder krijgen makkelijk toepasbare oefeningen en handvatten om het slapen te verbeteren. Dit uiteraard aangepast op de belevingswereld van het kind.

Weltrusten!

 

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl