Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Marjolijn Meerveld
Laura Visser
Michael de Graaf
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

Marjolijn Meerveld

 

Het leukste in het vak als Oefentherapeut, sinds ik in 1999 ben afgestudeerd, is de wisselwerking tussen de patiënt en de therapeut. De patiënt komt met een probleem en samen probeer je daar een oplossing voor te zoeken. Voor mij is het belangrijk om aan het eind van de behandeling patiënten met een goed gevoel de deur uit te laten gaan.

Als ik niet werk ben ik druk met mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen die er voor zorgen dat ik me niet hoef te vervelen. Verder beoefen ik zaalvoetbal en zwem ik wekelijks de nodige baantjes om de conditie een beetje op peil te houden. Een andere passie en uitlaatklep is toneel. (Bijna) jaarlijks speel ik mee in een stuk dat wordt opgevoerd in het dorp waar ik woon. Ik vind het heerlijk om in de huid te kruipen van iemand anders, het zorgt er voor dat het hoofd even helemaal leeg raakt.

Houding en bewegingen staan natuurlijk centraal bij mijn werk als oefentherapeut. Verder heb ik me met nascholing verdiept in:

- Ademtherapie en adembewustwording; er zijn in Edam-Volendam en omstreken veel mensen die vragen hebben, of moeite hebben met een gunstige ademhaling. Chronische hyperventilatie en een hese stem vallen daar ook vaak onder.

- Slaapoefentherapie; in september 2018 is er een groot landelijk onderzoek gestart naar de behandeling van mensen met een slaapprobleem. Er wordt gekeken in hoeverre slaapoefentherapie er voor kan zorgen dat de slaapmedicatie minder voorgeschreven kan worden. In de praktijk blijkt dat er veel mensen zijn met slaapproblemen. Denk hierbij aan inslapen, doorslapen of vroeg wakker worden.

- Netwerk Chronische Pijn; sinds oktober 2018 ben ik aangesloten bij dit netwerk en behandel ik mensen die chronische pijn hebben, via het Chronisch Pijn Protocol. Het uiteindelijke doel is dat de pijn niet meer leidend is, maar een onderdeel van het leven. De patiënt krijgt weer grip op zijn leven!
 

 

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl