Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Marjolijn Meerveld
Laura Visser
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links
Sponsoring

Laura Visser

Het boeit mij enorm hoe klachten bij jong en oud verholpen én voorkomen kunnen worden door het veranderen van houdings- en bewegingspatronen. Ik vind het mooi om te zien hoe de patiënt een proces doormaakt en beseft dat hij zélf wat aan zijn klachten kan doen. Kinderen die uit hun schulp kruipen en trots laten zien wat ze bereikt hebben, geven mij energie.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om zelf ook te bewegen; zaalvoetbal en kickboksen zijn op dit moment de sporten waar ik mijn energie in kwijt kan. Mijn hoofd maak ik leeg door een ritje op de motor als het droog is. In meerdere landen heb ik al op de motor gezeten om nieuwe cultuur en landschappen te ontdekken.

Als Kinderoefentherapeut vind ik het belangrijk dat kinderen de lol in bewegen weer terug krijgen en hun zelfvertrouwen vergroten! Dit doe ik met behulp van diverse oefeningen, spelletjes, adviezen over prikkelverwerking, schrijfoefeningen en houding. 

Daarnaast vind ik het een uitdaging om de patiënt zich bewust te laten worden van hun houding en beweging en de balans tussen belasting en belastbaarheid bij bijboorbeeld scoliose, spanningsklachten of ademhalingsklachten. Om te zien dat de patiënt zélf zijn klachten kan beïnvloeden.

(Ouders van) patiënten die onder behandeling zijn geweest waarderen mijn mix van enthousiasme, professionaliteit, openheid, doortastendheid, inlevingsvermogen en creativiteit tijdens de behandeling.

In 2005 ben ik afgestudeerd en in de jaren die volgden heb ik veel ervaring opgedaan in o.a. het werken met mensen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking. Ook doceer ik bij ATS-massage-opleidingen en geef ik met regelmaat een workshop over houding en beweging.

Kortom; mijn werkervaring blijft net als de patiënt in mijn praktijk continu in beweging!

 

 

 

                         

 

 

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl