Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

 Voorkeurshouding baby/ asymmetrie

 

Ongeveer acht op de tien baby’s ontwikkelt een voorkeurshouding: een houding waarbij een baby meer dan 75 procent van de tijd met zijn hoofd dezelfde kant op ligt. Als een baby te lang en te vaak in een voorkeurshouding ligt, kan er een scheef (plagiocephalie) of afgeplat hoofdje (brachiocephalie) ontstaan. Dit komt omdat de schedel van een baby nog week is en daardoor makkelijk kan vervormen.

Vaak wordt dit door het consultatiebureau opgemerkt, waarna de baby wordt doorverwezen naar de Kinderoefentherapeut. Ook kan het zijn dat de ouders het zelf zien. In beide gevallen kan Laura u helpen om de voorkeurshouding van uw baby te verbeteren middels tips en adviezen.

In eerste instantie wordt er een (pijnvrije!!) meting gedaan, waarbij uw baby een bandje om zijn hoofdje krijgt om de afplatting op te kunnen meten. Vervolgens worden er een aantal testjes gedaan, waaruit Laura meer informatie haalt.

Middels diverse tips en adviezen voor tijdens bijvoorbeeld de verschoning of het geven van drinken kunt u als ouder er zelf iets aan doen om de afplatting te verminderen, wat zeer snel zichtbaar kan zijn.

Heeft uw kind een afplatting, neem dan zo snel mogelijk contact op met Laura!

 

 

 

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl