Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam
Welkom
Wie zijn wij
Wat is Mensendieck
Aanmelden
Voor wie
Chronische pijn
Slaapoefentherapie
Scoliose (Schroth)
Houding en beweging
Hyperventilatie
Spanningsklachten
Kinderoefentherapie
Voorkeurhouding baby
Hoofdpijn
Nek/schouderklachten
RSI/KANS
Rug/bekkenklachten
Heup/knie/voet
Zwangerschap
Verstandelijk bep.
Werkplek
Revalidatie
Vergoedingen
Verwijzingen
Praktijkreglement
Openingstijden
Contact en route
Nieuws
Links

 Behandeling van scoliose volgens de Schroth-methode

Het doel van Schroth-therapie is verergering van de scoliose te voorkomen en deze het liefst te verminderen. Er worden houdings- en bewegingscorrecties aangeleerd, gericht op het dagelijks leven. Na een uitgebreid onderzoek zal de therapeut de patiënt indelen in de Schroth-classificatie, afhankelijk van de type verkromming.

Er worden specifieke oefeningen aangeleerd die zich richten op alle driedimensionale veranderingen van de wervelkolom. Alle oefeningen streven, in tegenstelling tot andere behandelmethoden, geen symmetrie na maar zo mogelijk zelfs overcorrectie van de krommingen, en zijn daardoor sterk mobiliserend en intensief. Ze richten zich op souplesse, spierversterking en het ontlasten van wervels en tussenwervelschijven. De oefeningen worden altijd gecombineerd met de speciale ademhalingstechnieken die ontwikkeld zijn voor de Schroth-methode.

Daarnaast beschikt Laura als Schroth-therapeut over een aantal specifieke handvattingen en mobilisatie technieken die ruimte kunnen geven bij o.a. de ribben en wervelkolom, zodat de oefeningen nog effectiever zijn.

De methode Schroth is in Nederland de enige therapie bij scoliose waarvan het effect wetenschappelijk is bewezen. De behandeling is doelgericht, specifiek en eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven.  De therapie en houdingsadviezen worden individueel aangepast aan de persoonlijke situatie, zoals leeftijd, prognose, conditie, brace of operatie.

Oefentherapie Mensendieck Edam Volendam  | 0299 369032 info@mensendieckedam-volendam.nl